9.8 C
De Bilt

Bouw nieuwe sporthal met herbruikbare materialen uit oude gemeentehuis

Waddinxveen – Eind 2021 start de bouw van de nieuwe sporthal op sportpark De Sniep. De nieuwe hal in Waddinxveen wordt circulair gebouwd. Dat betekent dat we materialen hergebruiken en dat de onderdelen van de nieuwe hal in de toekomst ook hergebruikt kunnen worden. Zo gebruiken we 7 ton staal uit het oude gemeentehuis voor de bouw van de hal.

Bijzondere nieuwe sporthal

Maar ook kozijnen, deuren, houten plafonddelen en beton uit het oude gemeentehuis en het oude kinderopvanggebouw aan de Beukenhof. De nieuwe hal komt te liggen tussen de kantine van voetbalvereniging ASW en Gouwebad De Sniep. Het is de bedoeling dat de nieuwe sporthal begin 2023 klaar is.

Circulair bouwen vanaf ontwerp gebouw

Bij de nieuwe sporthal wordt er dus niet alleen een ontwerp gemaakt van hoe het gebouw in elkaar gezet moet worden. Maar er wordt ook al vastgelegd hoe we het gebouw uit elkaar kunnen halen. Alle materialen worden zo gemonteerd dat het zonder te slopen los gehaald kan worden.

Stalen balken

Stalen balken en liggers worden bijvoorbeeld niet gelast, maar met boutverbindingen aan elkaar bevestigd. Ook registeren we alle gebruikte materialen in een zogenaamd grondstoffenpaspoortOp die manier kunnen materialen in de toekomst weer hergebruikt worden bij een eventuele sloop. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio