Christiaan van der Kamp nieuwe directeur Omgevingsdienst Haaglanden

Bodegraven-Reeuwijk – Per 1 september a.s. aanvaardt onze  burgemeester van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Christiaan van der Kamp, de functie van directeur van de Omgevingsdienst Haaglanden. Christiaan van der Kamp maakte dit vrijdag 11 juni 2021 bekend aan de gemeenteraad, het college van B&W en de medewerkers.

Burgemeester Christiaan van der Kamp

Christiaan van der Kamp (CDA) is vanaf 1 juli 2011 eerste burger en daarmee ook de eerste kroon benoemde burgemeester van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Hij voelde zich van begin af aan zeer welkom in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Daar lag voor Van der Kamp meteen de eerste uitdaging. “Ik ben trots dat ik verbinding heb mogen maken met zoveel verschillende mensen en met leuke bijzondere dorpen. We mochten samen een nieuwe koers varen. Ik ben gaan houden van deze gemeente en dat is ook de reden dat we met veel plezier hier blijven wonen. We hebben met elkaar verbinding gelegd met en tussen de inwoners van de nieuwe gemeente. En daarmee onze dorpen mooier en krachtiger gemaakt”.

Christiaan van der Kamp: ”Eén van de mooiste kanten van het burgemeestersambt is dat je dicht bij mensen staat. Ik ben het meest trots op de verbinding die ik heb mogen ervaren met zoveel verschillende mensen en dat ik betekenis heb gegeven aan een lokale overheid die dichtbij en bereidwillig is. Dat levert mooie ontmoetingen op zoals bij bezoeken van mensen die 60 jaar getrouwd zijn of 100 jaar worden, maar ook met inwoners die een verdrietige tijd meemaken door een ernstig verlies.

Het is bijzonder dat je als burgervader daar het gezamenlijk geluk en verlies symboliseert en daarmee mensen steun geeft. Ik kijk terug op een enorm mooie en goede tijd. Ik  ben dankbaar voor de periode dat ik de gemeenteraad en het college van B&W heb mogen voorzitten en richting heb mogen geven aan en begeleiden van onze doelen in de afgelopen tien jaar.

Trots ben ik op de veerkrachtige en sterke gemeenschap die Bodegraven-Reeuwijk zo kenmerkt, en waar mensen en organisaties er echt voor elkaar zijn. We zijn gezegend met veel mensen die ieder op hun eigen wijze het goede met onze gemeenschappen voor hebben en met een mooi en betrokken bedrijfsleven. Hoewel ik nu na 10 jaar een andere functie aanvaard, blijf ik met heel veel plezier in deze gemeente wonen.

Ik zal veel mensen in deze gemeente nog regelmatig als mede-inwoners ontmoeten en zie daar naar uit. Ik bedank graag iedereen, in het bijzonder de gemeenteraad en de wethouders en al die anderen die mij in de afgelopen tien jaar geholpen hebben om dit veelzijdige en bijzondere werk als burgemeester in te vullen.

Wat ik het meest ga missen zodra ik de ambtsketen afdoe zijn de collega’s om me heen en de publieke rol die ik in het ambt heb vervult. Het betekenis geven aan bijzondere dagen als de 4 mei herdenking, carnaval, Koningsdag en het binnen halen van Sinterklaas.  Daar genoot ik oprecht van.

Deze bijzondere periode zal me altijd dierbaar blijven. Ik ga de komende weken nog met volle teugen genieten van het zijn van burgemeester van de mooie gemeente Bodegraven-Reeuwijk en de bijdragen die ik daar aan mag leveren. Ik wens iedereen het beste toe”.

Tot slot:

Ik laat de gemeente achter in de wetenschap dat mijn opvolger en het gemeentebestuur kunnen leunen op een professionele organisatie die vanuit een diep gevoelde betrokkenheid inwoners en dorpen willen verder helpen.

Over de opvolging van burgemeester van der Kamp zal overlegd worden met de gemeenteraad en de Commissaris van de Koning. Zolang er per 1 september geen (tijdelijke) opvolger is neemt de eerste loco burgemeester waar.

Christiaan van der Kamp, burgemeester Bodegraven-Reeuwijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img