23.8 C
De Bilt

Cliniclowns spelen voor kinderen Gemiva-locaties

Gouda – Kinderen van twee Gemiva-locaties kunnen in juli genieten van een optreden van de Cliniclowns. Lionsclub Gouda-Bloemendaal maakte het mogelijk dat de clowns optreden voor de kinderen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Dat gebeurde op 16 en 23 juli in kinderdagcentrum Bloemendaal in Gouda. Op 30 juli staat nog een optreden gepland in woonlocatie en logeerhuis Atalanta in Moordrecht.

Mooi moment

Lionsclub Gouda-Bloemendaal wil bijdragen aan het welzijn van oud en jong in de Goudse samenleving. “Met dit optreden van de Cliniclowns willen we kinderen met een beperking een mooi moment bezorgen”, vertelt Hans Braker namens de Lions. “Ik was er vandaag bij en volgens mij is dit wel gelukt. De Cliniclowns wisten met hun voorstelling Wakker Worden een fijne sfeer neer te zetten, noemden alle kinderen steeds bij hun naam en betrokken ze bij het spel. Kinderen die in eerste instantie stilletjes toekeken, kwamen daardoor los en gingen meedoen.”

Schateren

“Als je de kinderen zo hoort schateren, heb je als begeleider ook een goed moment”, vertelt begeleider Anoeska, die er een week eerder bij was. De Cliniclowns speelden toen hun voorstelling Tureluur voor andere groepen in het kinderdagcentrum. “De clowns kwamen als bouwvakkers binnen. Hun onhandige gedrag liet de kinderen gelijk heerlijk lachen. Ieder kind reageert op zijn eigen manier: de een zit heel rustig en gebiologeerd te kijken, de ander loopt nieuwsgierig om de clowns heen. De kinderen mochten helpen met hun bouwproject, een vogelhuisje bouwen. Zo zochten de clowns op een leuke manier de interactie met de kinderen.“ Lachend: “En dan helpt het natuurlijk ook als je een belletje bovenop je veiligheidshelm hebt.”

Meedoen

Bloemendaal is een gespecialiseerde instelling voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke beperking of meervoudige beperking. In een omgeving waar de kinderen zich veilig en zeker kunnen voelen, werken begeleiders met de kinderen aan hun ontwikkeling. Atalanta in Moordrecht is een kleinschalige woon- en logeerlocatie voor kinderen en jong volwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking.

Beide locaties zijn onderdeel van de Gemiva-SVG Groep. Medewerkers van deze organisatie helpen kinderen en volwassenen een zo goed en gewoon mogelijk bestaan te bereiken en te behouden. Meedoen in de samenleving is daarbij heel belangrijk. Gemiva ondersteunt bij wonen, werken, onderwijs, dagbesteding, sociale contacten en vrijetijdsbesteding.

Cliniclowns

Met humor, improvisatie en creativiteit maken de Cliniclowns echt contact met zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie. De clowns doen er alles aan om iemand te laten ontspannen, zorgen te laten vergeten of te laten lachen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio