12.5 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Heterdaad: 3 drugsdealers aangehouden in Boskoop

Boskoop – De politie heeft dinsdagavond 14 november drie Boskopers van 19, 20 en 23 jaar, op heterdaad aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. In oktober hield de politie al drie Boskopers aan voor het dealen van drugs in hun woonplaats.

De politie zag dat er na de aanhouding van deze eerste drie verdachten nog steeds werd gedeald in de omgeving van de Mendelweg. Het onderzoek werd voortgezet en dit leidde naar deze drie nieuwe verdachten.

Heterdaad

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de handel in de drugs veelal vanuit een auto gebeurde. Met een scooter werd soms ook de drugs afgeleverd bij afnemers. Dinsdagavond zagen agenten dat er wederom vanuit een auto drugs werd verkocht aan een persoon. Deze afnemer werd kort daarna aangehouden en zijn net gekochte drugs werd in beslag genomen. Hierna werden ook de 23-jarige bestuurder van de auto en een 20-jarige man, eigenaar van de scooter, aangehouden.

In beslagname

De politie nam een hoeveelheid drugs, vermoedelijk cocaïne in beslag. De drugs waren verdeeld over meerdere gripzakjes. Daarnaast werd ook de auto van de 23-jarige verdachte meegenomen voor verder onderzoek. Ook de scooter is in beslaggenomen.

Signalen drugshandel

De politie is erg alert op signalen van drugshandel. Na meldingen van bewoners dat er vermoedelijk op de Mendelweg werd gedeald in drugs konden in oktober al drie verdachten worden aangehouden. Er werden toen ook al drugs in aangetroffen en in beslaggenomen.

Meld drugsoverlast

De handel van drugs vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld niet geschuwd. Van dat geweld worden vaak ook onschuldige omstanders de dupe. Omwonenden ondervinden daarom veel overlast van drugshandel bij hen in de buurt. De politie vindt het daarom belangrijk dat informatie over drugshandel aan haar wordt gemeld zodat zij de dealers kan aanpakken. Dat melden kan via 0900 – 8844. Wilt u uw informatie liever anoniem doorgeven, dan kan dat via 0800 – 7000. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en is géén politie. M. is zeven dagen per week bereikbaar. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 24.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur. Je kunt 24/7 online melden.

Bron: Politie Alphen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio