10.6 C
De Bilt

Leerlingen Driestar College in de TotallyTraffic prijzen

Gouda – Met het posterontwerp “Doei mam, tot straks!” hebben Jikke, Aimee en Mirthe, leerlingen van het Driestar College in Gouda de provinciale voorronde van Zuid-Holland gewonnen in de landelijke ontwerpwedstrijd van TotallyTraffic. Dit heeft Hilde Niezen, wethouder van verkeer in Gouda, vanmorgen op de school bekendgemaakt.

Posterontwerp rondom MONO-campagne

De opdracht van de wedstrijd was een poster te ontwerpen voor jongeren rond het onderwerp MONO op de fiets. MONO is de naam van de landelijke campagne tegen smartphonegebruik in het verkeer. Dit onderwerp is belangrijk, omdat de smartphone ook op de fiets risico’s met zich meebrengt.

Posterontwerp van Jikke, Aimee, Mirthe,

TotallyTraffic

De wedstrijd, uitgeschreven door het ROV Zuid-Holland, de provincies Zeeland en Noord-Brabant en de gemeente Amsterdam, maakt onderdeel uit van TotallyTraffic. Dit is het programma voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie in het voortgezet onderwijs, dat in deze provincies en gemeente draait. ROV Zuid-Holland organiseert de wedstrijd jaarlijks. Dit jaar zijn er voor het eerst voorrondes in alle vier de gebieden, gevolgd door een landelijke finale. Deze finale vindt op 8 juli plaats. De drie leerlingen van De Driestar zullen aan deze finale deelnemen.

Bewustzijn door leerlingen zelf is mooi

“Het maakt me trots dat ik opnieuw een prijs mag uitreiken aan Goudse scholieren. Fantastisch dat ze op deze manier hebben meegedacht over een belangrijke vraag: hoe kunnen we jongeren bewust maken van MONO en de gevaren van afleiding in het verkeer? Ik wens hen heel veel succes bij de finale meiden, wij duimen voor de winst!” aldus Hilde Niezen.

Driestar design

Het posterontwerp van de Driestar leerlingen laat het scherm van een mobiele telefoon zien, waar een moeder haar kind via WhatsApp op het hart drukt de telefoon uit te zetten op het moment dat ze op de fiets naar school gaat. De winnaars ontvingen elk een rugzak en een print van hun ontwerp op groot formaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio