21.7 C
De Bilt

Drugspand aan Bosboom Toussaintkade in Gouda gesloten door burgemeester

De burgemeester van Gouda heeft vandaag een drugspand aan de Bosboom Toussaintkade voor een periode van 6 maanden gesloten. De politie heeft in het pand een hoeveelheid harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. Ook werden attributen aangetroffen voor het bereiden en verhandelen van drugs. Diverse personen zijn aangehouden. De politie had meerdere meldingen ontvangen van mogelijke drugshandel vanuit het pand.

Crimineel gedrag zeer onwenselijk

Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel van hard- en softdrugs. Dat gebeurt ook gewoon vanuit woonhuizen midden in woonwijken. Naast het feit dat er zeer veel geld mee verdiend wordt en deze opbrengsten vaak gebruikt worden om wit te wassen, kan het ook voor onveilige situaties in de woonomgeving zorgen. Zo zijn drugspanden vanwege de hoeveelheid geld die daar aanwezig kan zijn kwetsbaar voor gewelddadige overvallen en hierdoor kunnen ook omwonenden risico lopen.

Einde maken aan gebruik als drugspand

Burgemeester Verhoeve: “De gemeente Gouda treedt hard op tegen drugshandel, omdat het vaak gepaard gaat met overlast en criminaliteit. Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan de bekendheid en het gebruik van deze woningen als drugspand.”

Meld drugsoverlast

De gemeente en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u hennepteelt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of de gemeente via www.gouda.nl/meldondermijning. U kunt ook anoniem contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio