14.5 C
De Bilt

Elektrische deelfietsen vanaf 10 april in Gouda

Vanaf woensdag 10 april kunnen bewoners en toeristen gebruik maken van elektrische deelfietsen in Gouda. De deelfietsen komen op diverse plekken in Gouda te staan en bieden een goed alternatief voor het bezit van eigen vervoer. De eerste fietsen staan om 14.00 uur bij Winkelcentrum Bloemendaal (ingang Ruigenburg, ter hoogte van de Hema) waar wethouder Michel Klijmij-van der Laan het startsignaal geeft voor het gebruik van de fietsen. Bewoners kunnen hier de eerste 2 uur gratis gebruik maken van de elektrische deelfietsen.

Wethouder mobiliteit Michel Klijmij-van der Laan: “We werken in Gouda hard aan het aanbod van deelvervoer. Een auto is in de stad niet altijd handig en nodig. De elektrische deelfietsen kunnen hiervoor een heel goed alternatief bieden! Daarbij is het een duurzame optie voor korte ritjes in Gouda. Ook vermindert de druk op parkeerplaatsen en files in de stad als meer mensen een fiets kunnen gebruiken. Zo houden we Gouda een leefbare en aantrekkelijke stad.”

Elektrische deelfietsen worden gefaseerd ingevoerd

Alleen de fietsen in Bloemendaal zijn tijdens het startmoment gratis te testen. Voor bewoners die het liever op een later moment proberen, deelt aanbieder GO Sharing kaartjes met een probeertegoed uit. Naast de 10 deelfietsen bij het startmoment in Bloemendaal, worden er op 10 april nog 15 fietsen in de stad geplaatst. Per dag worden er maximaal 25 fietsen in Gouda geplaatst. De eerste 2 maanden zullen er maximaal 60 fietsen door heel Gouda staan. Na 2 maanden wordt dit aantal uitgebreid naar maximaal 100 elektrische deelfietsen.

Gebruik maken van de elektrische deelfietsen

Via de GO Sharing-app zijn de elektrische deelfietsen te vinden en te reserveren. In de app wordt aangegeven waar de fietsen te vinden zijn en waar deze ook weer geparkeerd kunnen worden na gebruik. Dit zijn vaste locaties over de hele stad. Bewoners én toeristen kunnen zo makkelijk de hele stad bereiken voor een boodschap of het ontdekken van de stad. De gebruiker betaalt een starttarief en vervolgens per minuut. Ook kan de fiets in een parkeerstand worden gezet, om er later weer mee verder te rijden. De accu’s van de elektrische deelfietsen worden door GO Sharing vervangen zodra deze leeg dreigen te raken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio