14.8 C
De Bilt

Elektrische wagen voor toezicht buitenruimte

Bodegraven – Wethouder Kees Oskam (Openbare ruimte) en Robèrt Smits (Duurzaamheid) hebben op woensdag 19 december de 100% elektrische Renault Kangoo ZE in ontvangst genomen uit handen van Ronald Kempenaar. Autobedrijf Kempenaar is er trots op het voertuig te mogen leveren.

Tweede elektrische auto

Het is de tweede duurzame auto van de gemeente. Eerder dit jaar heeft de gemeente al een elektrisch exemplaar aangeschaft waarmee we de vuilnisbakken legen. Beide auto’s zijn duidelijk herkenbaar door het gemeentelogo die op alle zijden van de auto is gestickerd.

Toezicht openbaar gebied

Het komend jaar zet de gemeente meer in op het houden van toezicht in de openbare ruimte. Dit betreft toezicht op klein onderhoud, het werken aan kabels en leidingen en het afhandelen van klachten/meldingen.

Verduurzaming

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk gaat op termijn het volledige wagenpark vervangen door elektrische auto’s. Dit gebeurt stapsgewijs. Wanneer een auto aan vervanging toe is, kiezen we bij voorkeur voor de duurzame, milieuvriendelijke elektrische versie.

Opladen via remmen

De Renault Kangoo ZE laadt tot tien procent op tijdens het afremmen. Dat is erg handig met de korte stukjes die de auto aflegt door de verschillende wijken en dorpen. Bovendien stoot de auto ook geen uitlaatgassen meer uit in de straten.

Laadpaal

Om de elektrische toezichtwagen op te laden is er een laadpaal geplaatst op afvalbrengstation de Driewerf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio