Geen SP bij gemeenteraadsverkiezing in Gouda door landelijk partijconflict

Gouda – Het besluit van de landelijke partijleiding van de SP om de Goudse kandidaat, David Leefsma, voor de gemeenteraadsverkiezingen (plek 3) uit de partij te zetten, heeft ertoe geleid dat de ledenvergadering van de Goudse SP in meerderheid heeft besloten niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Gemeenteraadsverkiezingen

Een meerderheid van de Goudse SP kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen heeft de kandidatuur teruggetrokken vanwege de volstrekt onduidelijke gronden waarop David Leefsma uit de partij is gezet. De actieve Goudse SP is hiermee slachtoffer geworden van het voortwoekerende conflict tussen de SP en de voormalige jongerenbeweging in de SP, Rood.

David Leefsma voelde zich gedwongen te kiezen

David is een van de honderden jongeren die zowel lid is van Rood als de SP. In september besloot de Partijraad van de SP dat Rood-leden een keuze moeten maken tussen de SP en Rood. Van de meer dan 1000 rood-leden werden er tussen 30 en de 40 jongeren door het landelijk partijbestuur van de SP nadrukkelijk voor de keuze gesteld tegen de voormalige jongerenbeweging Rood. David is 1 van deze rood-leden, die zonder bewijs of inhoudelijke argumenten, voor deze keuze geplaatst werd.

Willekeur landelijk partij volstrekt onduidelijk

Met brieven en gesprekken heeft de Goudse SP geprobeerd om opheldering te krijgen waarom juist David bij de kleine groep Rood leden zit die wordt gedwongen tot deze keuze. De SP Gouda vindt ook dat ten aanzien van leden die daadwerkelijk schade toebrengen aan de SP, maatregelen genomen moeten worden. Hiervan is echter bij David niks gebleken. David is al meer dan 8 jaar een loyaal en actief lid in de Goudse SP.

SP Gouda actieve en hechte groep

De Goudse SP is een hechte en actieve groep mensen die zich op vrijwillige basis inzet om met acties en via de gemeenteraad de idealen van de SP waar te maken.  De SP is in de afgelopen tien jaar in Gouda uitgegroeid tot een stevige partij die met acties zaken voor elkaar weet te krijgen voor inwoners en een bekende en een betrouwbare partij is geworden. Het doet alle betrokkenen enorm veel pijn dat het onmogelijk is geworden om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Uiteraard blijft de SP ook buiten de gemeenteraad strijden voor de belangen van de Goudse inwoners zoals we dit al jaren doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio