9 C
De Bilt

Geen treinen rond Gouda komend weekend

Door werkzaamheden bij het station rijden er in het eerste weekend van februari geen treinen van, naar en via Gouda. ProRail pakt onder andere kabels en leidingen aan. Reizigers kunnen een bus pakken of omreizen.

Ruimte voor nieuwbouw

Aan de zuidkant van station Gouda maakt ProRail plaats voor een nieuwbouwproject. Op dit ‘Lombokterrein’ worden ongeveer zestig woningen gebouwd. We leggen de kabels voor het treinverkeer veilig in nieuwe kabelkokers, zodat de woningbouw van start kan gaan.

Tegelijkertijd voeren ProRail restwerkzaamheden uit bij Oudewater, tussen Woerden en Gouda. Hier hebben we vorig jaar wachtsporen verwijderd. We gaan daar nu ook nieuwe schouwpaden aanleggen en voeren de laatste, afrondende werkzaamheden uit. Ook herstelt ProRail bij Woerden een kapotte wissel.

Geen treinen: bus of omreizen

ProRail werkt het weekend van 3 en 4 februari dag en nacht door om alles op tijd in werking te krijgen. Er rijden dan geen treinen van, via en naar Gouda. NS zet bussen in op verschillende trajecten. NS adviseert reizigers tussen Rotterdam en Utrecht Centraal om te reizen via Schiphol Airport. Tussen Den Haag CS en Utrecht CS kan je het beste omreizen via Leiden.

thumbnail?sz=w1920&id=1WZcjnedUJ5bceP3NKn0V1JQhr0WeM29v&sz=w1024
Afbeelding ProRail

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio