15.6 C
De Bilt

College van Gouda bereid om noodopvang vluchtelingen te verlengen

Het college van burgemeester en wethouders van Gouda heeft op 24 mei 2022 het voornemen uitgesproken om de huidige noodopvang op een hotelboot aan het Gouwekanaal met minimaal een half jaar te verlengen. Dit op verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De gemeente gaat in gesprek met direct omwonenden en de gemeenteraad en zal daarna een definitief besluit nemen.

Noodopvang

Op dit moment vangt Gouda tijdelijk vluchtelingen op in een hotelboot aan het Gouwekanaal. De huidige afspraken met het COA lopen op 1 juli af. Het COA heeft de gemeente Gouda gevraagd om de noodopvang te verlengen voor de duur van 1,5 jaar. De noodopvang is de afgelopen periode goed verlopen zonder noemenswaardige incidenten. Het college wil de afspraken eerst met een half jaar verlengen en zal daarna een nieuwe afweging maken. De huidige hotelboot is per 1 juli niet meer beschikbaar. Er komt een andere hotelboot die naar verwachting ruimte biedt voor maximaal 185 vluchtelingen.

Schrijnende situatie Ter Apel

Burgemeester Verhoeve: “De nood is nog steeds zeer hoog. De situatie in Ter Apel is helaas nog steeds schrijnend. Dagelijks staan er berichten in de media over de druk op de asielketen en het feit dat vluchtelingen geen slaapplek meer kan worden geboden. Gouda is en blijft een gastvrije stad. Sinds de komst van de vluchtelingen zijn de vluchtelingen warm welkom geheten door Gouwenaars. Dat is nog steeds hard nodig. Als stadsbestuur vinden we dat we hierin onze verantwoordelijkheid moeten nemen”.

Informatiebijeenkomst

Omwonenden zijn per brief op de hoogte gebracht. Voor direct omwonenden organiseert de gemeente, samen met het COA een informatiebijeenkomst.

Op www.gouda.nl/noodopvang staan veelgestelde vragen over de tijdelijke noodopvang in Gouda.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio