16.5 C
De Bilt

Gouda gaat op deze vormen van criminaliteit de komende 4 jaar extra letten

Gouda – Elke 4 jaar presenteert de gemeente Gouda een nieuwe ‘Kadernota Integraal Veiligheidsbeleid’. Daarin staat waar we als gemeente de komende 4 jaar extra op gaan letten en aan gaan werken op het gebied van veiligheid.

Burgemeester Pieter Verhoeve: ‘Het gaat over een reeks van jaren steeds beter met de veiligheid in Gouda. We zetten breed in en merken dat dat werkt. Zo daalt het aantal woninginbraken de afgelopen jaren gestaag. Zijn we er daarmee nu? Nee. We moeten scherp blijven en doen dat ook. We willen dat heel Gouda leefbaar en veilig is voor alle inwoners.’

Waar ligt de komende 4 jaar de focus op?

  • Ondermijning (kwetsbare branches, drugscriminaliteit, criminele families en netwerken, jonge aanwas en drugsgebruik)
  • Cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit (weerbaar maken van inwoners en ondernemers)
  • Aanpakken jeugdcriminaliteit en – overlast
  • High Impact Crime, zoals woninginbraken

Informatie delen

Om goed zicht te krijgen op wat er speelt in Gouda op het gebied van criminaliteit, delen we informatie met onze veiligheidspartners. Zo kunnen we gerichter en pro-actiever werken aan het voorkomen en bestrijden ervan. Natuurlijk doen we dit binnen de geldende privacywetten en –regels.

Wijkgericht werken in Gouda

Niet elke wijk heeft hetzelfde nodig. Daarom kijken we per wijk goed wat er nodig is en werkt, zodat uiteindelijk alle wijken veilig en leefbaar zijn.

Nieuwe ontwikkelingen meenemen

Gouda is geen eiland. Daarom houden we scherp in de gaten wat er om ons heen gebeurt. We kijken wat de nieuwe ontwikkelingen in de regio, maar ook in het land en de wereld, voor effect hebben op de Goudse situatie. Zo letten we nu extra op ondermijnende criminaliteit zoals zorgfraude, effecten van drugscriminaliteit (bv explosieven bij woningen), kwetsbaarheid van gemeentes op gebied van corruptie of uitlekken/delen van vertrouwelijke informatie.

Hoe nu verder?

Dit voorstel is met o.a. input van de gemeenteraad gemaakt. Nu ligt het weer bij hen. Zij kunnen kiezen om de uitgangspunten over te nemen of nog bij te stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio