15 C
De Bilt

Goudse Sportraad van start gegaan

Gouda heeft vanaf nu een Sportraad: een onafhankelijk adviesorgaan dat gevraagd en ongevraagd advies geeft aan het college en de gemeenteraad over grote vraagstukken op het gebied van sport en bewegen. Ze kijkt daarbij vanuit verschillende invalshoeken: verenigingen, individuele sporters en commerciële sportorganisaties.

Maar ook vanuit andere sectoren zoals onderwijs, welzijn, het bedrijfsleven en de gezondheidszorg. De 8 leden kwamen vorige week voor het eerst bij elkaar en maakten kennis met wethouder Michiel Bunnik, die de Sportraad ziet als een “hele mooie en belangrijke aanvulling voor de Goudse sport”.

De Sportraad

De komst van de raad ontstond in het najaar van 2018 toen in de gemeenteraad de motie ‘Stem van de Sporter’ werd aangenomen. Sindsdien werd met SPORT●GOUDA, de Vereniging van Goudse Sportorganisaties (VGSO) en diverse andere betrokkenen gewerkt aan een manier waarop die ‘stem van de sporter’ beter gehoord zou kunnen worden. De Goudse Sportraad is daar het resultaat van.

IJzersterke basis

Sportwethouder Michiel Bunnik

Sportwethouder Michiel Bunnik: “Met SPORT●GOUDA als uitvoerder van het gemeentelijke sportbeleid en nu de Goudse Sportraad, hebben we een ijzersterke basis om sport en bewegen de komende jaren verder te ontwikkelen in Gouda. Tijdens de coronapandemie hebben we gezien hoe belangrijk dit onderwerp is, ook steeds meer voor andere sectoren en beleidsdoelstellingen. Daarom is het heel goed dat er nu een adviesorgaan is dat vanuit een brede blik naar het belang van sport en bewegen kijkt, de gemeente wijst op relevante ontwikkelingen en kritisch meeleest en meedenkt.”

Samenstelling

De Goudse Sportraad bestaat uit de volgende 8 personen: Ruud Broekhuizen, Kim Middendorp – Meister, Eva van der Zanden – Van Groningen, Hassan Ouahabi, Annejan Alberts, Paul Schermers, Sabine Mul en Wilma Neefjes. De 8 kwamen uit de bus als meest geschikt na een wervingscampagne en een gespreksronde die gevoerd werd door een speciaal hiervoor in het leven geroepen commissie. Allemaal zijn ze Gouwenaar en zijn in hun dagelijks leven volop bezig met sport en bewegen, beroepsmatig en/of als vrijwilliger.

Vervolg

De Sportraad start de komende periode met het voeren van kennismakingsgesprekken om zo een compleet beeld te krijgen van de sport in Gouda. Ze gaat zichzelf bekend maken via verschillende (sociale) media en gaat aan de slag met het maken van een planning van relevante thema’s waarover ze advies wil gaan uitbrengen. Meer over de Sportraad is te lezen op www.goudsesportraad.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio