9.8 C
De Bilt

Hefbrug in Waddinxveen op zaterdag 7 december afgesloten

Waddinxveen – De provincie Zuid-Holland inspecteert op zaterdag 7 december de hefbrug in Waddinxveen. Deze inspectie duurt van 08.00 tot en met 17.00 uur.

Verkeershinder en omleidingen

Op zaterdag 7 december is de hefbrug van 08.00 uur tot en met 17.00 uur volledig afgesloten voor alle weg- en vaarwegverkeer. Het wegverkeer wordt met gele verkeersborden omgeleid via de Coenecoopbrug of de hefbrug Boskoop. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de afsluiting met een pontje naar de overkant. De brug gaat van 11.00 tot 11.30 uur een keer open voor de scheepvaart. De Nesse is aan één kant bereikbaar (vanaf Nessepad) tot aan Brasserie en Wijnbar Genieten (nummer 12-14). Eetcafé De Gouwe Tap is ook bereikbaar.

Waarom inspectie?

Op het moment dat de hefbrug Boskoop buiten gebruik werd gesteld, heeft de provincie besloten om ook de andere twee hefbruggen in Alphen aan den Rijn en Waddinxveen te onderzoeken. Daarom inspecteert de provincie nu de constructie van de hefbrug in Waddinxveen. Dit deed de provincie al eerder met camera’s. Nu inspecteert de provincie ook de heftorens van de brug met een mobiele kraan die aan beide kanten van de torens kan staan.

Slechte weersomstandigheden

Bij slechte weersomstandigheden, zoals veel wind, voert de provincie de inspectie op een ander moment uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio