15.6 C
De Bilt

Heldendaad in Moordrecht beloond met onderscheiding

Moordrecht – Henno Kleiman (53 jaar, Rotterdam) en Jerry Nagelhout (51 jaar, Gouda) zijn zojuist voor hun heldendaad officieel onderscheiden door burgemeester Han Weber met een loffelijk getuigschrift en bijbehorende bronzen medaille van Stichting Carnegie Heldenfonds. Reden voor de onderscheiding is hun reddingsactie, exact een jaar geleden.

Gevaar voor eigen leven

Op die bewust koude dinsdagmiddag van 21 januari 2020 sprongen Henno Kleiman en Jerry Nagelhout in het water om het leven te redden van de 25-jarige Abdelhakim Benhaddoe die van de provinciale weg te Moordrecht in het water was geraakt. De auto lag vijf meter van de kant op de kop in het water toen Henno en Jerry met gevaar voor eigen leven het water in sprongen en hun reddingsactie startten.

Slachtoffer snel gevonden

Gelukkig vonden ze onder water al snel een arm en konden zij het slachtoffer uit zijn benarde positie bevrijden en zwaar onderkoeld op de kant trekken. De inmiddels gearriveerde hulpdiensten hebben vervolgens hulp geboden en het slachtoffer voor observatie naar het ziekenhuis vervoerd.  

Stichting Carnegie Heldenfonds

De reddingsactie is direct door de politie bij de landelijke Stichting Carnegie Heldenfonds aangemeld, die de aanvraag voor een onderscheiding in behandeling neemt.  De burgemeester van de plaats waar de heldhaftige daad is verricht, reikt na honorering de onderscheiding officieel uit aan de helden. Vanwege corona gebeurt dat nu digitaal via Zoom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio