11.1 C
De Bilt

Henk Korvinus benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

De heer H.C.D. (Henk) Korvinus is bij zijn afscheid als inspecteur-generaal bij de Inspectie Justitie en Veiligheid benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau als teken van grote waardering voor de wijze waarop hij jarenlang de maatschappij heeft gediend. Zijn Koninklijke onderscheiding kreeg hij opgespeld door de burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve.

Henk Korvinus

De heer Korvinus heeft zich naast een indrukwekkende loopbaan waarin hij zich onvermoeibaar heeft ingezet voor de publieke zaak, de rechtstaat en de veiligheid van Nederland ook altijd als vrijwilliger ingezet voor de samenleving. De heer Korvinus begon zijn loopbaan als rechter bij de rechtbank Rotterdam. Vervolgens werd hij kantonrechter, hoofdofficier van justitie in Rotterdam en Den Haag, raadsadviseur recht en veiligheid, hoofdofficier justitie parket Noord Nederland en de afgelopen jaren heeft de heer Korvinus als inspecteur-generaal bij de Inspectie Justitie en Veiligheid zich buitengewoon ingezet voor de veiligheid in Nederland.

Vrijwilligerswerk

De heer Korvinus is van mening dat je naast een betaalde baan om in je levensonderhoud te voorzien, je ook op een andere manier in mag zetten om onze maatschappij draaiende te houden. De heer Korvinus heeft zich dan ook altijd naast zijn werk ingezet voor de samenleving. Hij was onder meer actief als leider bij jeugdkampen, coach bij de hockeyteams van zijn kinderen, bestuurslid bij de stichting Persprijs Jac van Veen, lid en voorzitter van de Rotary en actief bij de Koninklijke Nederlandse Lawn en tennisbond (KNLBT).

Voor de KNLBT was hij 32 jaar met name actief op het gebied van arbitrage. In 2000 ontving hij een bondsonderscheiding als teken van grote waardering voor zijn buitengewone inzet voor het tennisspel op zowel nationaal als internationaal niveau.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De Koninklijke onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau bestaat sinds 4 april 1892. Voor deze onderscheiding komen personen in aanmerking die zich bijzonder inzetten voor de samenleving. Denk hierbij aan mensen die zich vaak als vrijwilliger jarenlang inzetten voor jongeren, milieu, (mantel)zorg, sport, buurtverenigingen of vluchtelingen. Bij personen die worden benoemd tot Ridder gaat het doorgaans om verdiensten met een regionale of zelfs landelijke uitstraling en betekenis.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio