22.7 C
De Bilt

Zuidplas organiseerd Herdenkend op de fiets

Zuidplas “Het was een hele uitdaging om mooie fietspaden en veilige wegen te kiezen”, vertelt initiatiefnemer Floor de Ruiter van Stichting Oranje Zevenhuizen. “De route heeft een afstand van 42 kilometer als je de gehele ronde fietst. De wegen zijn prima te fietsen op een stads-, tour-, race- of elektrische fiets. Je kan in ieder dorp starten. Volg je de route, dan fiets je altijd weer naar je opstappunt! De route brengt je door de polders naar de verschillende dorpen en buurten in Zuidplas. Een groot gedeelte fiets je langs de oevers van de Rotte en de dijken van de IJssel. Het is wonderlijk natuurschoon en wellicht realiseer je dat je soms ver onder NAP fietst.”

Al fietsend de vrijheid vieren en overdenken

De verschillende herdenkingsmonumenten zijn op de route gemarkeerd en voorzien van achtergrondinformatie en foto’s. Zo krijgt de fietstocht extra betekenis. Floor de Ruiter: “Ieder jaar herdenken wij het leed, heldendom en verdriet om slachtoffers als gevolg van oorlog en conflict. De terugkerende boodschap is: ‘dit nooit meer!’. Desondanks lijkt het vandaag, dichtbij of ver weg, dat nieuwe oorlogs- en geweldsincidenten eerder toe- dan afnemen. Toch moeten we vasthouden aan deze lange periode van vrijheid. Al is het maar stapje voor stapje of beter: al fietsend door Zuidplas langs de monumenten. In deze tocht geven we je die verdiepende mogelijkheid mee, om stil te staan bij oorlog en vrijheid. Het is een suggestie, bepaal zelf of je er iets mee doet.”

Werken aan tevredenheid

“Natuurlijk kan je ook gewoon lekker de route fietsen en genieten van de omgeving en het actief bezig zijn. Met gevarieerd eten en drinken, voldoende beweging, fijne familie en vrienden, leuk werk en een prettige woonomgeving werk je aan een mooie basis voor een goede gezondheid. Wil je de basis versterken? Het lijkt erop dat wanneer je tevreden bent en een 😊 in je hart hebt; je je eigen gezondheid een echte positieve boost geeft! Herdenk ook de momenten van tevredenheid al fietsend op weg naar wereldvrede door Zuidplas” Ten slotte wenst Floor de Ruiter namens Stichting Oranje Zevenhuizen iedereen veel plezier en veel succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio