2.2 C
De Bilt

Plan hoogspanningsstation Zevenhuizen krijgt akkoord van Zuidplas

Vorige week dinsdag 16 februari heeft het college ingestemd met het bestemmingsplan voor het Hoogspanningsstation. Het plan ligt fysiek van 25 februari t/m 7 april ter inzage op het gemeentehuis. Digitaal is het plan vanaf 25 februari beschikbaar op https://www.zuidplas.nl/bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het is mogelijk om tot 7 april zienswijzen in te dienen. Het streven is om het bestemmingsplan voor het station nog voor de zomer vast te stellen.

Hoogspanningsstation

Het bestemmingsplan van het kabeltracé kent een apart traject. Gelet op de zorgen die er zijn bij omwonenden in het gebied over het voorgenomen kabeltracé, voert TenneT op dit moment gesprekken met de gemeente Zuidplas en perceeleigenaren over een optimale ligging van het tracé. Zodra er overeenstemming met alle partijen is bereikt, kan de bestemmingsplanprocedure van het kabeltracé starten. Het is de verwachting dat het bestemmingsplan voor het kabeltracé in het tweede kwartaal van dit jaar ter inzage wordt gelegd.

Meer informatie over het nieuwe Hoogspanningsstation Zevenhuizen en het voorgenomen ondergrondse kabeltracé kunt u vinden op:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio