14.4 C
De Bilt

Horecacontroles in Gouda succesvol uitgevoerd

Bij 6 Goudse horecazaken werd vrijdag 14 oktober een controle uitgevoerd door de NVWA, ODMH, Arbeidsinspectie, Stedin, Stadstoezicht en VenW. Bij de controles werden geen grootschalige overtredingen aangetroffen.

Alleen kleinschalig overtreding bij Goudse horeca

De inspecties gingen afwisselend naar binnen om de impact op de ondernemers zo klein mogelijk te houden. De controle duurde circa 45 minuten per onderneming. De inspecties spreken van een geslaagde avond, aangezien er alleen kleinschalige overtredingen zijn aangetroffen in de Goudse zaken. 

Burgemeester Pieter Verhoeve: “De Goudse horeca moet een fijne en veilige plek zijn voor bezoekers én medewerkers. Daarom voeren we regelmatig controles uit. Goed om te zien dat de meeste plekken in orde zijn en dat we konden ingrijpen waar dat nodig bleek.”

Aanpak geconstateerde overtredingen

De overtredingen die door de inspecties wel zijn aangetroffen gingen onder andere om brandveiligheidsvoorschriften, hygiënevoorschriften, de Tabakswet, Arbeidstijdenwet, Wet minimumloon, en APV. De desbetreffende zaken zullen hier komende week waarschuwingsbrieven, boetes en overige aanschrijvingen voor tegemoet zien.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio