Huldiging Cyberagenten in Zuidplas

Zuidplas – Op woensdag 15 december heeft burgemeester Han Weber van gemeente Zuidplas samen met de politie de drie hoogst geëindigde cyberagenten van Zuidplas gehuldigd.

Fabian Tieman

De afgelopen maanden hebben ruim 75 kinderen in Zuidplas fanatiek meegedaan met het spel Hackshield. Een online spel wat kinderen tussen 8 en 12 jaar oud alles leert over de gevaren op Internet. Fabian Tieman van ‘t Reigerbos locatie Koningskwartier eindigde als winnaar met 15.450 punten.

Winnaars Hackshield
Winnaars Hackshield – Foto: Gemeente Zuidplas

Armin Pouwels

De tweede plaats is voor Armin Pouwels van de Montessori School in Nieuwerkerk aan den IJssel met 10.240 punten en een mooie derde plaats is voor Danique Zevenhoven van ‘t Reigerbos locatie Koningskwartier met 6.580 punten. Naast een officieel certificaat werden de drie digitaal vaardige agenten ook verrast met een cadeaubon, gadgets van de politie en gemeente en een ritje in de politieauto.

Over Hackshield

Hackshield leert kinderen tussen de 8 en de 12 jaar oud spelenderwijs hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen cybercriminaliteit. Via een spannend spel, beschikbaar via de app Hackshield of joinghackshield.nl worden de kinderen opgeleid tot ‘agenten’ die online gevaar kunnen herkennen en voorkomen.

Zoektocht naar Cyberagenten gaat door

Ook na de huldiging zoeken gemeente en politie verder naar cyberagenten. Aspirant cyberagenten kunnen zich aanmelden op www.joinhackshield.nl en ook de huidige deelnemers kunnen blijven doorspelen. HackShield wordt namelijk voortdurend uitgebreid en ook volgend jaar is er weer een nieuwe huldiging van de op dat moment beste cyberagenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio