14.8 C
De Bilt

Jubileummusical Water en Vuur

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat de Oude Hollandse Waterlinie het machtige Franse leger wist te stoppen. De nieuwe musical Water en Vuur gaat in september en oktober op tournee, om de spannende verhalen te vertellen, die zich in onze omgeving hebben afgespeeld.

Verhaal over de Oude Hollandse Waterlinie

Wanneer de 22 jarige prins Willem III in 1672 bij Bodegraven zijn hoofdkwartier op slaat, moet hij zich verschuilen achter de waterlinie. Maar hij staat zijn mannetje en probeert zelfs Woerden terug te veroveren. Ondertussen wordt een Limburgse soldaat verliefd op een boerenmeisje. Haar land is onder water gezet door zijn leger. Toch is ze ongerust, wanneer hij naar het slagveld moet.

Musical ook in Gouda te zien

Een enthousiaste groep spelers uit de hele waterlinie speelt, danst en zingt dit waargebeurde verhaal, geschreven door Michiel van de Burgt. Florian van der Reijden zette het op prachtige muziek. Op 30 september gaat de voorstelling in première in Bodegraven, waarbij ook een bijbehorende tentoonstelling te zien is. Op 9 september is de musical ook al één keer in Gouda.

Kijk voor alle speeldata en theaters op www.musicalwaterenvuur.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio