14.9 C
De Bilt

Kastanjeplein groen initiatief bewoners Waddinxveen

Waddinxveen – Wethouder Kirsten Schippers bedankte vanmiddag mevrouw Ravensbergen voor haar initiatief om het ‘Kastanjeplein’ op de hoek van de Sniepweg en de Kastanjelaan groener te maken. Deze inwoonster deed haar verzoek in oktober 2018. Het plein was bijna helemaal van tegels gemaakt. Er lag ook een jeu-de-boulesbaan die bewoners niet meer gebruikten. Het idee paste goed bij de ambitie van de gemeente om wijken groener en duurzamer te maken.

Inwoners mochten hun mening en wensen opsturen

Inwoners gaven via een vragenlijst hun meningen, wensen en ideeën door aan de gemeente. Een stedenbouwkundige maakte daarna verschillende ontwerpen. Op een informatieavond in juni 2019 kozen inwoners voor een ontwerp zonder jeu-de-boulesbaan en met meer groen en gras. Van de tegels uit het plein zijn halfronde bankjes gemaakt. Een mooie manier om van oude materialen iets nieuws te maken.

Nu is het Kastanjeplein klaar

Het Kastanjeplein (zoals bewoners het plein ook wel noemen) is nu geen saai plein meer met alleen maar tegels. Een goed voorbeeld van wat er mogelijk is door goede samenwerking en afstemming tussen de mensen die aan het plein wonen en de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio