14.5 C
De Bilt

Ontdek jouw Groene Liefde tijdens Kom in de Kas op zaterdag 6 april in regio Gouda

Zuidplaspolder – Kom in de Kas, het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector, vindt plaats op zaterdag 6 april 2024 en staat in het teken van Groene liefde. Bij Kom in de Kas hebben we heel veel Groene liefde om te geven. Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas en nog veel meer.

Kom in de Kas is een groene ontmoetingsplek die mensen samenbrengt, om Groene Liefde te ontdekken en door te geven. Van groenten en fruit tot planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. Iedereen is uitgenodigd om op zaterdag 6 april van 10:00 tot 17:00 uur zijn of haar Groene Liefde te ontmoeten.

Jouw Groene Liefde is zóóó dichtbij

Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers dat doen. Kijk hoe alles groeit. Stel vragen. Vol passie vertellen de kwekers over hun Groene Liefde en hoe zorgvuldig er wordt omgegaan met energiebronnen, water en voedingsstoffen. In regio Zuidplaspolder zijn acht verschillende bedrijven te bezoeken die dicht bij elkaar liggen en allemaal modern en duurzaam zijn.

thumbnail?sz=w1920&id=1K9eOytTCvc5t90bCRlxNZsX9oRr FY59
Uitleg bij een plantmachine – Foto: @ Quinten van Ooijen

Activiteiten

Bezoekers krijgen uitleg over het oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en water geven van de planten. Uiteraard staat de kweker voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Er is een plantenmarkt, groente en fruit show en proeverijen van de streekproducten. Kinderen kunnen zich laten schminken en zich vermaken op een springkussen. Met activiteiten voor jong en oud en boeiende kijkjes achter de schermen is het de moeite waard om op deze bijzondere dag langs de kassen te fietsen.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas wordt in 2024 voor de 46e keer georganiseerd. In de regio Zuidplaspolder nemen acht bedrijven deel. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 10:00 tot 17:00 uur op zaterdag 6 april. Parkeren kan bij een drietal locaties aan de Bredeweg (vanaf Moerkapelle gerekend bij Kwekerij Roos, Bredefleur en Marjoland, volg de instructies van de parkeerregelaar). Vandaar uit kunnen de bezoekers te voet naar de kassen.

Voor mindervaliden rijden er pendelbusjes. Kom zoveel mogelijk op de fiets. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis, Sazas, Plantion, Bloemenbureau Holland en Axia Seeds. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en LinkedIn. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio