8.5 C
De Bilt

Lansingerland beloont 100-ste aanvrager energiecoachgesprek

Lansingerland – Wethouder Jan-Willem van den Beukel heeft inwoner Jan Lous in de bloemetjes gezet als honderdste aanvrager voor een energiecoachgesprek. Dat deed hij vrijdagochtend 7 januari bij de Energiewinkel in Berkel en Rodenrijs. Ook kreeg Lous een Speedcomfort cadeau, een apparaat dat zorgt voor een snellere verspreiding van radiatorwarmte in huis. De wethouder hoopt met zijn actie op het effect van ‘Goed voorbeeld doet goed volgen’. “Hoe meer inwoners gebruik maken van het Energieloket, hoe beter voor de eigen energieverbuik en je eigen portemonnee.”

100-ste aanvrager beloont

Van den Beukel voegt eraan toe dat hij iedereen aanmoedigt gebruik te maken van de mogelijkheid van een gratis adviesgesprek. De gemeente Lansingerland kent sinds oktober 2018 het Energieloket Lansingerland. Daar zijn eigen energiecoaches aan verbonden. Iedere inwoner kan via de website zo’n afspraak met een Energiecoach maken. Doel is om via een keukentafelgesprek op een laagdrempelige manier in beeld te krijgen wat iemands energieverbruik. Daarna bekijken aanvrager en coach welke maatregelen er mogelijk zijn om dit verbruik te verminderen. Zo’n keukentafelgesprek is altijd gratis.

energiecoachgesprek

Uniek aan deze methodiek is dat de coaches vrijwilligers zijn. Het zijn geïnteresseerde mede-inwoners met kennis van de buurten in Lansingerland. Ze zijn verbonden aan energiecoöperatie Nieuwe Lansinger Stroom, die zich belangeloos inzet voor de energietransitie. Alle Energiecoaches hebben een training gevolgd en zijn uitgerust met alle hulpmiddelen om hun werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Na een keukentafelgesprek krijgt de aanvrager schriftelijk een samenvatting van de mogelijke maatregelen toegestuurd. Daar kan dan zelf een keuze uit gemaakt worden. In 2021 zijn er meer dan 100 aanvragen binnengekomen.

Het Energieloket Lansingerland is een website waar inwoners van de gemeente alles kunnen vinden over hoe ze kunnen besparen op energie. Via handige links kom je op de sites die informatie geven over het onderwerp waar jij meer over wilt weten. Het Energieloket Lansingerland is een initiatief van Gemeente, energiecoöperatie Nieuwe Lansinger Stroom en woningcorporatie 3B Wonen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio