Lekker spelen in natuurspeeltuin Bij de Wiericke’

Bodegraven Reeuwijk – De natuurspeeltuin werd al enthousiast gebruikt, maar op woensdag 20 juni werd hij officieel geopend en kreeg de naam Bij de Wiericke: de natuurspeeltuin aan de Brandschouwer in Nieuwerbrug.

Wethouder Jan Leendert van den Heuvel kreeg bij de opening assistentie van kinderen uit groep 5 van CBS De Brug. De kinderen lieten hun zelfgemaakte zeilbootjes te water in de vijver van de speeltuin. Ook de kabelbaan en de boomstammen over het water werden enthousiast getest.

Bij de Wiericke

Ontworpen door groep 5

Tijdens een speciale workshop, gegeven door de gemeente en vormgever Roel Crul, hebben de leerlingen van groep 5 van CBS De Brug maquettes gemaakt van hun ideale speelplaats. Zo konden zij zelf aangeven wat zij leuk en belangrijk vinden aan een speelplek.

Ook voor jongeren

Niet alleen voor de kinderen was ruimte in het plan. Roel Crul heeft samen met de jongeren van het dorp de mogelijkheden onderzocht om een mooie plek te maken achter het terrein van de tennisbanen. De ideeën uit de vijf maquettes van de kinderen en de gesprekken met de jongeren zijn samengevoegd tot één ontwerp en meegenomen in het uiteindelijke ontwerp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img