21.8 C
De Bilt

Heb jij een leuk cultureel idee? Dan hebben wij 5000 euro

Ben je 27 jaar of jonger en woon je in Gouda? Heb je een cultureel idee voor de stad, jouw wijk of jouw straat? Dit is de kans om jouw initiatief waar te maken! Doe mee aan de pitchavond op 27 juni in de Goudse Schouwburg en win 5000 euro om jouw project te organiseren.

Met die oproep spoort de gemeente Gouda jongeren aan om hun durf en creativiteit te tonen met een cultureel idee en die om te zetten in een concrete pitch. De pitchavond op 27 juni beoogt óók om de actieve beoefening van cultuur en deelname aan cultureel aanbod voor en door jongeren te stimuleren. Bij het initiatief werkt de gemeente samen met Jong Belegen, STADSKANT, Studio Squid en de Goudse Schouwburg.

Cultureel idee

 “Kunst en cultuur moeten toegankelijk zijn voor alle inwoners. Voor mensen die moeilijk toegang hebben tot cultuur willen we drempels verlagen of wegnemen”, zegt cultuurwethouder Thierry van Vugt. “In Gouda zijn veel jongeren met goede ideeën. Het initiatief mag over van alles gaan. Wil je bijvoorbeeld samen met vrienden een straatfestival organiseren? Of een modeshow met zelf ontworpen kleding?

Wil je een voetbaltoernooi combineren met dans en muziek? Is er behoefte aan jamsessies voor jonge muzikanten en wil jij het initiatief nemen? Mis je ruimte waar jonge kunstenaars kunnen samenwerken? Wil je die lelijke muur bij jou in de buurt veranderen in een kunstwerk? Of nog iets heel anders? Het kan allemaal. Als het idee maar iets met cultuur of kunst te maken heeft en zich richt op Goudse jongeren”.

Aanmelding is open

De aanmelding is open en sluit op 6 juni. Deelnemers krijgen pitchtraining en begeleiding aangeboden. Zo is er op 17 juni een workshop waarin de deelnemers training krijgen in het opstellen van een goed projectplan. En op 25 juni krijgen zij een pitchtraining om zo goed mogelijk voorbereid aan de pitchavond mee te doen. Voor alle deelnemers – niet alleen de winnaars – is er na de pitchavond begeleiding in het uitwerken van hun initiatief.

Meedoen? Meld je dan aan via deze website: https://www.gouda.nl/direct-regelen/geld-en-werk/subsidie-aanvragen/subsidie-beste-cultuuridee-jongeren/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio