3.6 C
De Bilt

Oeververvanging Gouwe: extra aandacht vaarwegverkeer

Alphen aan den Rijn/ Gouda – De provincie Zuid-Holland vervangt delen van de westelijke oevers van de Gouwe tussen Alphen aan den Rijn en Gouda.Tussen de hefbruggen in Waddinxveen en Boskoop ligt groot materieel van de aannemer in het water. Daarom is de vaarweg nog smaller dan normaal en gelden er extra vaarwegregels. Vaarwegverkeer moet rekening houden met vertraging.

Maatregelen

Tijdens het recreatievaartseizoen tussen 3 april en 1 oktober neemt de provincie maatregelen om het vaarwegverkeer veilig te laten verlopen. Het vaarwegverkeer vanuit noordelijke en zuidelijke richting wordt om de beurt langs het werkgebied geleid. Dat betekent dat vaarweggebruikers regelmatig moeten wachten voordat ze het werkgebied kunnen passeren. Er is plaatselijk actieve scheepvaartbegeleiding aanwezig.

Aanwijzingen opvolgen

De provincie verzoekt alle vaarweggebruikers om goed op de bebording te letten en aanwijzingen van de scheepvaartbegeleiding en via het marifoonkanaal op te volgen. Houd rekening met vertraging en mijd de Gouwe als dat mogelijk is.

Bebording en regels

Voor het werkgebied staan verschillende borden waarop aangepaste vaarregels worden aangegeven. Op de flyer hiernaast staat de betekenis van alle borden uitgelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio