12.5 C
De Bilt

Doorvaardagen: Onbeperkt heen en weer varen tussen Gouda en Reeuwijk

Ook deze zomer zijn er weer Doorvaardagen. Op zaterdagen 13 juli en 31 augustus kan er onbeperkt heen en weer worden gevaren van het Reeuwijks Verlaat tot en met de Mallegatsluis in Gouda en andersom. De gemeente Gouda organiseert deze Doorvaardagen samen met het Gouds Sluiswachtersgilde.

Normaal 3 keer per dag

De bruggen en sluis tussen Gouda en Reeuwijk worden gewoonlijk 3 keer per dag op vaste tijden bediend. In het hoogseizoen (juni, juli en augustus) is dit op zaterdag en zondag 4 keer per dag. Tijdens de Doorvaardagen zijn er geen vaste tijden en hoeven schippers er dus geen rekening mee te houden.

“Eén van de geweldige dingen aan Gouda is al dat water en groen in de buurt”, zegt wethouder Thierry van Vugt (o.a. Recreatie en Toerisme). “Tijdens de Doorvaardagen maken we hier met onze buren in Reeuwijk optimaal gebruik van. Als gemeente Gouda willen de vaarverbinding tussen de Reeuwijkse Plassen en de binnenstad van Gouda verbeteren. Beide doorvaardagen gebruiken we dan ook om te onderzoeken of de vaarverbinding juist dan méér wordt gebruikt dan gewoonlijk”.

Heen en weer varen

De Doorvaardagen worden voor de 7e keer samen met het Sluiswachtersgilde Gouda georganiseerd. Zaterdag 13 juli vindt de Doorvaardag plaats van 10.00 tot 19.30 uur. Let op dat de Mallegatsluis die dag tot uiterlijk 16.45 uur wordt bediend. Voor het varen op de Reeuwijkse Plassen hebben schippers een ontheffing nodig.

Meer informatie op welkomingouda.nl en via de Facebook-pagina van het Gouds Sluiswachtersgilde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio