Op weidevogelsafari in de Voorofsche Polder

Waddinxveen – Ga mee op weidevogelsafari, en ga op zoek naar weidevogels zoals de Nationale vogel de grutto en kom van alles te weten over het gedrag en de leefomgeving. Op zaterdag 12 mei van 14:00-15:30 uur gaan de gidsen van Stichting het Zuid-Hollands Landschap op weidevogelsafari in de Voorofsche Polder – Waddinxveen.

Tijdens de wandeltocht in dit ca. 25 hectare groot gebied zie je hoe het gebied in de loop van de tijd een prachtig weidevogel-broedparadijs is geworden. Dit is bereikt door een aantal effectieve aanpassingen in het beheer van het gebied door Het Zuid-Hollands Landschap. De gidsen leggen je tijdens deze tocht uit hoe dat in zijn werk is gegaan en hoe dit in stand gehouden wordt.

Uiteraard gaan we op zoek naar de weidevogels, zoals de grutto, kievit en tureluur. In het gebied komen we ook diverse andere vogelsoorten tegen. Maar of de vogels allemaal saamhorig naast elkaar leven….Met een beetje geluk zie je hoe ze met elkaar kraaien én reigers en meeuwen weten te verjagen.

Laarzen/stevige wandelschoenen zijn aan te raden en een verrekijker komt goed van pas.

Nationale Vogelweek
Deze activiteit is onderdeel van de Nationale Vogelweek – 12 t/m 21 mei 2018.

Locatie en meer informatie
Meld je op tijd aan via www.zhl.nl/natuuragenda. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je vindt hier ook uitgebreide informatie over aanmelden, kosten en locatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img