9.4 C
De Bilt

Open huis bij Hersenz in Gouda: verder leven met hersenletsel

De Hersenz-behandellocatie in Gouda heeft op woensdag 8 november open huis. Belangstellenden zijn welkom tussen 15.30 en 17.30 uur aan de Bleulandweg 1c in Gouda. Vooraf aanmelden is niet nodig. Het is een behandelprogramma voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel die klaar zijn met revalideren. In de regio rond Gouda verzorgt Gemiva dit programma.  

Tijdens het open huis zijn de behandelruimtes te zien, kun je spreken met ervaringsdeskundigen mogelijk en geeft het behandelteam voorlichting over en demonstraties van het behandelprogramma. Dit team bestaat uit ervaren specialisten. De fysieke behandelaren, (neuro)psychologen, cognitieve behandelaren en afasie-behandelaren zijn allemaal gespecialiseerd in niet-aangeboren hersenletsel.  

Verder met hersenletsel 

Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of aandoening aan de hersenen kan leiden tot blijvend hersenletsel. Als gevolg hiervan ontstaan cognitieve klachten, psychische problemen, vermoeidheid of fysieke klachten. De behandeling richt zich op mensen in de chronische fase: zij zijn klaar met revalideren en willen hun leven weer oppakken, maar komen hierbij problemen tegen. Of ze willen beter leren omgaan met hun beperkingen en hun zelfredzaamheid, eigen regie en weer meer meedoen in de samenleving. Hersenz ondersteunt hen door middel van een samenhangende, interdisciplinaire behandeling, die zich ook richt op naasten van deelnemers.  

De behandelaars komen ook thuis. Dat doen ze net zo vaak als nodig is om de deelnemer het geleerde te laten toepassen in het dagelijks leven. En om naasten te ondersteunen. 

Aanmelden en meer informatie over Hersenz

Aanmelden voor het open huis is niet nodig. Wie vragen heeft over Hersenz, kan contact opnemen via 088 205 24 00 of hersenz@gemiva-svg.nl. 

Landelijke samenwerking 

De behandeling is landelijk beschikbaar dankzij de samenwerking tussen twaalf zorgorganisaties, waaronder Gemiva. Meer informatie vind je op www.gemiva.nl/hersenz.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio