12.2 C
De Bilt

open training Walking Football bij ASW in Waddinxveen

Waddinxveen  – Leen van Steensel verzorgt op maandag 23 januari een gast-training Walking Football bij ASW. “Om alle bankzitters weer op het voetbalveld te zien en iedereen een goede nieuwe start te wensen”, aldus een gastvrije Van Steensel. Geïnteresseerden uit de hele regio kunnen meedoen en ervaren wat deze voetvalvariant is. Want, rennen is verboden, maar de heren die sinds mei vorig jaar wekelijks bij elkaar komen knijpen graag een oogje toe.

Walking Football

Trainer Rob Venis is nieuwsgierig naar de gasttraining en hoopt dat het nieuwe mensen aantrekt die misschien vaker mee willen doen. Rob is in mei 2022 gestart en inmiddels is er een leuk clubje mannen dat wekelijks speelt. Rob: ” Leen is een inspirator op het veld, dat zal ook voor ons zijn. Hij neemt de training ook serieus. Een goede warming-Up is belangrijk, en goede buitenkleding hoort daar ook bij. Niet iedereen is even fit, maar het lekker in beweging zijn op een leuke ontspannende manier is het doel. De oefeningen die Leen inbrengt zullen we zeker overnemen. Zo krijgen we meer variatie. Ik zie een uitbreiding van Walking Football in 2023, daarom deze startactie.”

Bijdragen aan initiatief

Van Steensel kent walking football, is er zelf nog niet aan toe, maar draagt graag bij aan het initiatief. Leen: ” Het samen trainen, liefste met bal in leuke spelvormen, dat maakt het interessant. Ik hoop dat er nieuwe mannen aansluiten en dat mijn training goed wordt ontvangen. De mannen moeten serieus meedoen zodat ze blijven variëren op het veld. De walkingvariant nodigt uit om tactisch te spelen, en met een basisconditie kom je verder dan een bijdehandte opmerking. De 3e helft is in het clubhuis van ASW, die is er om ervaringen uit te wisselen.”

De 3e helft zal Van Steensel in zijn nieuwe rol bij ASW vaker meemaken. Hij ondersteunt per januari de Waddinxveense voetbalvereniging bij de organisatie en het beheer van het clubhuis. Of er vaker een gasttraining gegeven kan worden, zal blijken.

Wie, wat, waar?

  • Waar: ASW kunstgrasveld
  • Datum: Maandagochtend 23 januari
  • Tijdstip: 10.00-12.00 uur
  • Kosten:  geen voor de open training

Als u besluit door te willen gaan met het sportieve tijdverdrijf, dan zijn er wel kosten aan verbonden. € 30,- voor 13 weken kennismakingstrainingen en koffie/thee. Daarna betalen de leden 120 per jaar.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio