19.2 C
De Bilt

Pilot met Bigbelly op het Raadhuisplein

Bodegraven – Op het Raadhuisplein in Bodegraven is de gemeente een proef gestart met vier openbare perscontainers: de Bigbelly. Deze duurzame, openbare afvalbak perst het afval meteen samen na de inworp.

 

Slimme afvalbak


Het mechanisme in de Bigbelly perst het afval samen zodat er minimaal vijf keer meer afval in kan dan in een gewone afvalbak. De container geeft zelf een melding wanneer hij geleegd moet worden. Dus geen overvolle afvalbakken meer en een vermindering van het aantal ledigingen. Dit zorgt voor een aanzienlijke Co2 besparing.

Zonnepaneel

De ingebouwde perscontainer werkt op zonne-energie die wordt opgewekt via het zonnepaneel bovenop de Bigbelly. Het zonnepaneel kan tot 40 Watt opwekken.

Bigbelly

 

Zonder afvalpas

De Bigbelly’s zijn allemaal open. U heeft dus geen afvalpas nodig om deze te openen. Ze gaan open via het deksel of met het voetpedaal. Er is ook een apart luik voor sigarettenpeuken.

Pilot

Zoals eerder gemeld gaat het hier om een pilot. De afvalbakken zullen de komende periode nog op het Raadhuisplein staan. Na die periode zullen de data en de uitkomsten geëvalueerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio