8 C
De Bilt

Scenario voor afbouwen Ecopark gekozen door gemeenteraad Gouda

De gemeenteraad van Gouda heeft op woensdag 1 november besloten om door te gaan met de bouw van het nieuwe afvalbrengstation Ecopark. In maart van dit jaar is de bouw van het Ecopark tijdelijk stilgelegd. Daartoe is besloten, omdat de fundering op poeren niet de stabiliteit geeft die hiervan werd verwacht. Het college van burgemeester en wethouders heeft toen verschillende scenario’s uitgewerkt voor de afbouw van het Ecopark, zodat de gemeenteraad kon kiezen voor welk scenario zij wil gaan. Dit besluit werd gisteravond gemaakt.

De raad heeft besloten om de constructie op poeren volledig te onderheien. De constructie wordt op deze manier volledig stabiel en voorspelbaar. Wethouder Michel Klijmij-van der Laan: “Ik ben blij dat we er met elkaar uit zijn gekomen. Heel fijn dat we na alle (financiële) tegenslagen vol goede moed verder kunnen met de bouw van het Ecopark. Er is nu duidelijkheid ontstaan rondom het project en dat is ook belangrijk voor onze inwoners.”

Lessen geleerd Ecopark

De bouw van het Ecopark is een complex en innovatief project. Bij het ontwerp is rekening gehouden met duurzaamheid en herbruikbaarheid van materialen. Ook moet het Ecopark CO2-neutraal zijn. “Zulke complexe projecten vragen om een strakke bestuurlijke aansturing. Daar ben ik me nu meer dan ooit van bewust en daar heb ik ook persoonlijk van geleerd”, aldus Klijmij-van der Laan.

Op dit moment kunnen inwoners hun grofvuil nog steeds kwijt bij het bestaande afvalbrengstation aan de Goudkade. In de komende periode wordt dat mogelijk een andere locatie. Hiervoor is contact geweest met de gemeente Waddinxveen en het bedrijf Gouda Refractories. Ook wordt er nog gedacht aan andere oplossingen, zoals het grofvuil aan huis op halen. Mocht dit nodig zijn, dan worden inwoners hier op tijd over geïnformeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio