15.9 C
De Bilt

SGP fractie Gouda wordt verdrietig van de Roze Zaterdag

Gouda – DE SGP fractie Gouda heeft zich deze week duidelijk uitgesproken tegen de komst van het homo-evenement Roze Zaterdag naar de stad.

SGP standpunt

In het betoog liet fractievoorzitter Versteeg weten dat de partij vind dat er geen belastinggeld naar dit festijn hoort te gaan. De voorzitter haalde zijn standpunt daarna snel onderuit door het volgende partijstandpunt naar voren te halen:’Seks hoort volgens hem thuis in een huwelijk tussen een man en een vrouw.’ Het was dus hierom dat de fractievoorzitter verdrietig  werd van het voorstel voor een Roze Zaterdag in Gouda.

Naastenliefde

De SGP fractie heeft natuurlijk een eigen mening, maar laat iedereen gewoon in zijn of haar eigen waarde. Het zijn juist de reformatorische christenen die voorstander zijn tolerantie van anderen. Een voorbeeld hiervan is het door de overheid gefinancierde bijzonder onderwijs. Hier zijn ook mensen op tegen en het het wordt toch goed gevonden. Juist om dit soort dingen is het zo jammer dat de SGP zo openlijk hun visie over homoseksualiteit verkondigd. Leven en laten leven; dat is een mooie Nederlandse traditie.

Politieke functie

De gemeenteraadsfractie had zich helemaal niet hoeven mengen in de slaapkamer geheimen van de medemens. De fractievoorzitter had zich beter volledig kunnen concentreren op het financiële aspect van de Roze Zaterdag.  Dat er geen belastinggeld gebruikt mag worden voor een feest is een goed standpunt, en dus waren de beledigende woorden naar LHBTI-gemeenschap overbodig. Blijkbaar moest er gescoord worden voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Wederzijds respect

Het zou netjes zijn als de SGP wat terughoudender zou zijn in haar uitspraken.Niemand vraagt ze om homoseksuelen aardig te vinden. De SGP is een organisatie die zelf graag gerespecteerd wil worden. Als je iets verwacht moet je het ook geven. Dit noemt men wederzijds respect.

Bron: Goudse courant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio