Smalle deel Brugweg wordt 30 kilometer weg

Waddinxveen – Het smalle deel van de Brugweg in Waddinxveen is een 30 kilometer per uur weg geworden in plaats van een 50 kilometer per uur weg. De gemeente Waddinxveen heeft dit verkeersbesluit genomen. Hiermee verkleinen de snelheidsverschillen tussen fietsers en gemotoriseerd verkeer. De kans op ongelukken wordt zo kleiner.

30 kilometerzone eerste stap voor verbetering

De combinatie van een smalle weg met veel vrachtverkeer en fietsers zorgt voor een gevoel van onveiligheid. De gemeente is sinds eind vorig jaar daarom in gesprek met bewonerscomité om te kijken welke maatregelen we kunnen nemen om de veiligheid te verbeteren. In hetzelfde verkeersbesluit is ook opgenomen dat het kruispunt op de Brugweg met de parallelweg een voorrangskruispunt wordt.

Brugwegcomité en gemeente zoeken naar verbetermaatregelen

Voorzitter Joep Coenen van het Brugwegcomité zegt hierover het volgende: “De genomen maatregelen van onze gemeente zijn een eerste concrete stap op weg naar een veiligere weg. Nu is het tijd om door te pakken en te versnellen. Hiervoor is een nauwe samenwerking van alle partijen noodzakelijk: bewoners van de Brugweg, de gemeente Waddinxveen, de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en bewoners en ondernemers van de aanpalende gebieden en wegen. Dan zal het aan de gemeente Waddinxveen en Bodegraven-Reeuwijk zijn om daadkracht te tonen, de geboden praktische oplossingen te omarmen en deze vlot uit te voeren.”

Wethouder Schippers is positief. “De eerste stap naar verbetering van de verkeersveiligheid is genomen. We lopen hiermee vooruit op de maatregelen van het programma Beter Bereikbaar Gouwe. Ik ben blij met de constructieve houding van het Brugwegcomité om samen aan dit probleem te werken.”

Programma Beter Bereikbaar Gouwe (BBG)

De komende jaren verwachten onderzoekers meer verkeer over de weg en het water in de omgeving van de Gouwe. De overheden in BBG werken daarom aan een plan van aanpak om de regio bereikbaar te houden. De gemeente Waddinxveen hecht hierbij ook waarde aan de verkeersveiligheid van knelpunten zoals de Brugweg en de Henegouwerweg. Voor meer informatie over Beter Bereikbaar Gouwe, kunt u kijken op de website www.beterbereikbaargouwe.nl.

De borden worden geplaatst bij:

·         locatie 1, vanaf de Henegouwerweg, direct voor het kruispunt met de parallelwegen

·         locatie 2, vanuit de Middelburgseweg, direct voor de bocht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img