15.8 C
De Bilt

SP start actie tegen huurverhoging ‘0 is genoeg’

Gouda-Krimpenerwaard – De SP vindt dat de huurverhoging maar eens moet stoppen. Vorig jaar had de helft van de huurders al moeite om de huur te betalen. In deze coronacrisis krijgen krijgen veel gezinnen in Nederland te maken met minder inkomsten en zal het betalen van de huur voor meer mensen moeilijk worden. Toch gaan intussen de huren per 1 juli voor heel veel mensen nog verder omhoog. Daarom roept de SP alle huurbazen op om te stoppen met de huurverhoging.

Tweede Kamerlid Sandra Beckerman zegt: “De berichten stromen bij ons binnen. Van moeders die onbeschermd werken in de thuiszorg en bij thuiskomst op de mat een brief vinden dat de huur van hun sociale huurwoning weer omhoog gaat. Van mensen die hun inkomen verliezen en wel aan het einde van de maand een torenhoge vrije sector huur moeten betalen. Dit raakt me diep. Per direct de huren bevriezen is noodzakelijk. Wij roepen dan ook iedereen, huurder of niet, die deze mening deelt op om steun uit te spreken. Zo laten we samen zien dat we willen dat de minister, wethouders en huurbazen deze noodzakelijke eerste stap zetten.”

Deze week werd in de Tweede Kamer een motie van SP senator Tiny Kox om de huren te bevriezen aangenomen.
Maar dat maakt nog niet dat het zeker is dat het Kabinet dit ook gaat doen. De huurbevriezing is slechts een eerste stap, de SP geeft aan dat er veel meer nodig is om uit de wooncrisis te komen.

Huur te duur

De fractievoorzitter Lenny Roelofs van de SP Gouda: “Lokaal zien we de afgelopen jaren al veel huurders in de knel komen. Dat hebben we al in 2016 aangetoond met onze actie “huur te duur”. Huurders betalen nog steeds voor de vorige crisis. Toen is een extra belasting ingevoerd, de verhuurderheffing, die nog steeds geheven wordt en ervoor zorgt dat 3 maanden huur rechtstreeks naar de staatskas gaan. Huurders wordt nu weer gevraagd de rekening te betalen. Dat is onbestaanbaar.”

De SP Gouda heeft daarom op 10 april de Goudse verhuurders en de corporatie in de Krimpenerwaard opgeroepen om de huurverhoging te stoppen. Op 23 april hebben zij de wethouder gevraagd naar de mogelijkheden die de gemeente kan en wil inzetten om de huurverhoging te stoppen.

Wie de actie wil steunen kan naar https://doemee.sp.nl/stop-de-huurverhoging

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio