12.3 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

Spoorvernieuwing: geen treinverkeer rondom Gouda dit weekend

Gouda – ProRail is dit weekend van 22-23 juni bezig met spoorvernieuwing op verschillende trajecten op en rond Gouda. Op station Rotterdam Alexander werken we aan de perrons. Daardoor rijden er op zaterdag en zondag geen treinen tussen Utrecht – Gouda – Den Haag, Utrecht – Gouda – Rotterdam en tussen Gouda en Alphen aan de Rijn.

Spreiden werk spoorvernieuwing

ProRail werkt continu aan onderhoud, vernieuwing en uitbreiding van het spoor. We denken goed na over de periodes en spreiding van onze werkzaamheden. Daarom werken we zoveel mogelijk op tijdstippen waarop er minder reizigers zijn: ’s nachts, in het weekend of in vakanties. En we proberen rekening te houden met evenementen in de omgeving. De spoorvernieuwing rondom Gouda is één van de vele projecten waar ProRail zich mee bezig houdt.

Combineren werk

Daarnaast combineren we werk zo veel mogelijk. Dat doen we door op het moment dat het treinverkeer van en naar Gouda stil ligt, ook aan de slag te gaan op andere plekken op deze trajecten. Dit weekend zijn we daarom bijvoorbeeld ook aan het werk op station Rotterdam Alexander.

Wat betekent dit voor reizigers?

Afhankelijk van de dag en het traject is het advies aan reizigers: omreizen of gebruikmaken van vervangend busvervoer. Houd rekening met extra reistijd en check voor vertrek de reisplanner

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio