11.8 C
De Bilt
zondag, 22 mei 2022

Streekarchief vraagt extra hulp bij opzetten coronacollectie

Gouda – Het Streekarchief Midden-Holland startte in april 2020 met het opzetten van een Coronacollectie. Doel van dit project is om materiaal te verzamelen dat een beeld geeft van de coronacrisis in onze regio. Het streekarchief wil graag informatie verzamelen, zodat historici over 50 of 100 jaar ook nog kunnen onderzoeken hoe wij deze crisis hebben meegemaakt en wat er gebeurde in onze samenleving. Wat vindt u belangrijk dat er bewaard wordt?

Coronacollectie

Het coronavirus heeft al ruim een jaar veel invloed op onze samenleving. Het leven nu is anders dan aan het begin van de crisis, zoals de invoering van de avondklok en de start van het vaccinatieprogramma, maar ook de protesten daartegen. We vragen daarom aan iedereen, individuen, organisaties en bedrijven uit deze regio om persoonlijke documenten, foto’s, tekeningen, digitale platforms en filmpjes van het dagelijks leven in te sturen die iets zeggen over al deze gebeurtenissen en veranderingen. Wat vindt u dat er zeker bewaard moet worden over deze periode?

Streekarchief

Inwoners, organisaties en bedrijven uit de gemeenten Gouda, Krimpenerwaard, Krimpen aan den IJssel, Waddinxveen en Zuidplas kunnen materiaal sturen naar Streekarchief Midden-Holland. Dat kan per post naar Klein Amerika 20, 2806 CA Gouda, maar het liefst digitaal via corona@samh.nl. Vermeld bij het materiaal zo veel mogelijk uw naam en contactgegevens zodat we contact op kunnen nemen over bijvoorbeeld auteursrechten of privacy-eisen. Wilt u meer weten over welk materiaal we verzamelen en aan welke eisen het moet voldoen, kijk dan op www.samh.nl/corona.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio