14.5 C
De Bilt

Nieuwe subsidie voor verenigingen zonder drempels in Gouda

Verenigingen op het gebied van sport, scouting, cultuur en/of welzijn kunnen bij de gemeente Gouda een subsidie aanvragen om de toegankelijkheid van hun verenigingsgebouw te verbeteren. Te denken valt aan een hellingplaat of baan voor rolstoelen, rollators of kinderwagens, belijning voor slechtzienden, of aanpassingen aan het toilet.

Gouda heeft veel verschillende verenigingen die graag alle inwoners verwelkomen. Maar aanpassingen aan het gebouw kunnen een figuurlijke drempel vormen. De nieuwe subsidie moet ervoor zorgen dat de drempel letterlijk en figuurlijk wordt verlaagd of weggenomen. Een vereniging is voor veel inwoners een belangrijke plek om hobby’s uit te oefenen, sociale contacten op te doen en te onderhouden en voor persoonlijke ontwikkeling.

Aanvragen verenigingen vanaf 2 april

Alle Goudse verenigingen op het gebied van sport, scouting, cultuur en/of welzijn kunnen subsidie aanvragen. Dit kan vanaf 2 april tot en met 31 december 2024. De gemeente heeft maximaal 50.000 euro beschikbaar. Er geldt een maximum van 7.500 euro per aanvraag. Vragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld. Hou de website van de gemeente Gouda in de gaten, daar kunnen de aanvragen vanaf 2 april worden gedaan.

“Als gemeente Gouda hebben we ons verbonden aan het VN-verdrag Handicap en willen we dat iedereen kan deelnemen aan het Goudse verenigingsleven, ongeacht beperking, leeftijd of hulpmiddel”, zegt wethouder Anna van Popering-Kalkman van onder meer Maatschappelijke Ondersteuning. “Verenigingsgebouwen zien we het liefst zonder drempels. En daarbij denken we bijvoorbeeld ook aan opa’s en oma’s met een beperking die hun kleinkinderen willen brengen, begeleiden of toejuichen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio