5.3 C
De Bilt

Subsidieperiode Gevelherstel Gouda 750 verlengd

Het college heeft op 27 juni 2022 besloten om op initiatief/verzoek van de raad de huidige subsidieperiode van Gevelherstel Gouda 750 te verlengen tot het einde van het jaar. Of zo lang het vastgestelde subsidiebudget beschikbaar is. Het is mooi dat de raad het in stand houden en het behoud van het culturele erfgoed in de binnenstad ook een warm hart toedraagt.

Wethouder Erfgoed, Cultuur en Monumenten Thierry van Vugt: “De subsidieregeling Gevelherstel maakt het onderhoud en daarmee het in stand houden van gevels in de historische binnenstad mede mogelijk. Bij het jubileumjaar Gouda750 hoort een historische binnenstad die wij door kunnen geven aan de toekomstige generatie.”

Uitbreiden van het historische gebied

De subsidieregeling Gevelherstel Gouda 750 is verlengd om de subsidieregeling opnieuw onder de aandacht te brengen bij eigenaren van panden in de historische binnenstad. Het gaat om eigenaren van panden waarbij op basis van de inventarisatielijst is vastgesteld dat er sprake is van bouwkundige gebreken/achterstallig onderhoud. Het gebied dat gebruik kan maken van de subsidie is naast de historische binnenstad uitgebreid met de straten: Wilhelminastraat, Rozendaal, Achter de Vismarkt. Stoofsteeg en Koster Gijzensteeg.

Aanvragen

U kunt deze subsidie aanvragen via de Omgevingsdienst Midden Holland (ODMH). Of u kunt bij de omgevingsdienst aanvragen of uw woning voorkomt op de inventarisatielijst. Met deze regeling stimuleert en ondersteunt de gemeente eigenaren om noodzakelijke herstel- en opknapwerkzaamheden aan de gevel van hun pand uit te voeren. Meer informatie over de regeling is te vinden op de website van de ODMH.

Gevelherstelregeling Gouda750

De eerste panden zijn in december 2020 opgeknapt met behulp van de Gevelherstelregeling Gouda 750. Op de oorspronkelijke inventarisatielijst namen we 310 panden op. Van 197 panden (63,5%) stuurden we succesvol aan op het uitvoeren van werkzaamheden en wegwerken van  achterstallig onderhoud.
Elke deelnemer aan de subsidieregeling ontvangt een schildje en huisje om te laten zien dat ze Gouda750 een warm hart toedragen, en anderen aan te moedigen ook de handen uit de mouwen te steken. Geef Gouda door!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio