14.9 C
De Bilt

Zuid-Holland – De provincie Zuid-Holland en de gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Zuidplas en Waddinxveen gaan aan de slag om een ruimtelijk-economische toekomstvisie te ontwikkelen voor het tuinbouwgebied Greenport Oostland. Deze visie draagt bij aan de toekomstbestendigheid van het Oostlanddeel van de Greenport West-Holland.

Aftrap toekomstvisie

Bestuurders van de provincie en gemeenten gaven 14 maart de aftrap voor het eerste deel om tot zo’n toekomstvisie te komen; de start van de ruimtelijke economische Verkenning. Dit gebeurde in het kleurrijke tuinbouwbedrijf LG Flowers in Pijnacker-Nootdorp, in aanwezigheid van een aantal ondernemers uit het gebied. De verkenning loopt tot en met december 2018.
Wethouder Economische zaken Bob van der Deijl:
”De Verkenning is een belangrijke stap in ons gezamenlijk streven naar een moderne, innovatieve, duurzame en economisch gezonde toekomst van de glastuinbouw.”

Gebied in kaart

Het te verkennen gebied omvat de gemeenten Lansingerland, Pijnacker- Nootdorp en Zuidplas, met inbegrip van het Waddinxveense als het gaat om de Glasparel+ en overig verspreid glas. Over dit gebied worden data verzameld over de tuinbouwactiviteiten en daaraan gerelateerde bedrijvigheid, bedrijfsoppervlakten, leeftijd en levensduur van de glasopstanden. Daarnaast steken de overheden ook de thermometer in het gebied om te kijken hoe het staat met de innovatie, de verduurzaming en de energietransitie. Het hele traject wordt met veel inbreng vanuit de sector uitgevoerd. Op basis van deze relevante informatie ontwikkelen de gemeenten en de provincie een bovenlokale visie en beleid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio