-2.1 C
De Bilt

Veilig meedoen aan verkeer staat centraal op scholen

Krimpenerwaard/Gouda – Om de N228 veiliger te maken, wordt niet alleen de inrichting van de weg aangepast. Iedereen die de weg gebruikt, moet ook weten hoe veilig meedoen aan verkeer het beste kan. Daarom stond verkeersveiligheid op donderdag 19 september centraal op het Antoniuscollege in Gouda en op de drie basisscholen in Haastrecht. In Gouda introduceerde wethouder Hilde Niezen van de gemeente Gouda een les over het ongewenste gebruik van smartphones op de fiets. In Haastrecht kregen leerlingen een interactieve verkeersles. Aansluitend tekenden de directeuren van de drie basisscholen, de provincie Zuid-Holland en Bert Bening, wethouder verkeer van de gemeente Krimpenerwaard, een startverklaring voor een samenwerking op het gebied van verkeersveiligheid rondom scholen.

Appen terwijl je op de fiets zit is geen goed idee. Voor de zoon van Michael Kulkens liep dit noodlottig af. Het verhaal dat Michael hierover vertelde, maakte grote indruk op de tweedeklassers van het Antoniuscollege. Wethouder Hilde Niezen: “Goed dat steeds meer scholen aandacht besteden aan verkeersveiligheid. Verkeer wordt steeds ingewikkelder, het is voor iedereen belangrijk om zich daar bewust van te zijn en daar ook naar te handelen. Samen maken we het verkeer veiliger.”

Veilig meedoen aan verkeer

In Haastrecht mochten de leerlingen van groep 6-8 van basisscholen De Morgenster, Vlisterstroom en St. Catharina naar buiten voor een actieve verkeersles op het parkeerterrein achter de school. Deze lessen kunnen ze in de praktijk brengen als ze langs de N228 fietsen of deze weg oversteken.

De schooldag werd in Haastrecht afgesloten met de ondertekening van een startverklaring voor een samenwerking op het gebied van verkeersveiligheid op en rondom de basisscholen. Vervolgens verzorgde een aantal leerlingen samen met wethouder Bert Bening een demo van de verkeerslessen voor alle ouders. ”Ik ben heel blij met de actie rond de Haastrechtse scholen en zie dit als een start om bij alle 26 scholen in de Krimpenerwaard te kijken waar het veiliger kan”, aldus Bert Bening.

De activiteiten maken deel uit van het project N228 Veiliger. Daarbij verbeteren de provincie Zuid-Holland, gemeenten Krimpenerwaard en Gouda en het comité N228 Veilig! de veiligheid op het Zuid-Hollandse deel van de N228 tussen Gouda en Oudewater. En zetten daarbij in op drie pijlers: 1. een aangepaste weginrichting in combinatie met een verlaging van de maximumsnelheid naar 60 km/uur, 2. educatie en communicatie voor bewustwording en verkeersveiliger gedrag en 3. handhaving.

Meer informatie over het project is te vinden op  www.zuid-holland.nl/n228veiliger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio