Verlengen rijbewijs nu ook online mogelijk in Zuidplas

Zuidplas – Met ingang van 1 oktober 2021 is het mogelijk om het verlengen van het rijbewijs of uitbreiding van categorieën ook online te regelen via de website van de RDW. Het rijbewijs kan al na twee werkdagen worden opgehaald op het gemeentehuis. Dat is sneller dan bij verlengen aan de balie!

Wethouder Daan de Haas: “Dit is weer een stap naar uitbreiding en verbetering van de digitale dienstverlening van de gemeente Zuidplas. Steeds meer producten kunnen online worden aangevraagd of uitgebreid. We maken de dienstverlening van Zuidplas optimaal, door deze voor steeds meer producten zowel fysiek als digitaal aan te bieden.”

Hoe werkt een online aanvraag voor verlengen?

De online aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of

fotocabine. In Zuidplas zijn dat de Primera in Dorrestein, Primera in Moordrecht en de fotocabine in winkelcentrum Reigerhof. Een overzicht van alle erkende fotografen staat op de website van de RDW, www.rdw.nl.  

Door het zetten van een digitale handtekening verstuurt de fotograaf of fotocabine de foto digitaal naar de RDW. Bij het versturen van de foto is ook het nummer van het huidige rijbewijs nodig. Daarna kan met de DigiD-app met ID-check gemakkelijk en snel de aanvraag worden gedaan via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kan het rijbewijs worden opgehaald op het gemeentehuis.

Overigens blijft de mogelijkheid voor het verlengen van het rijbewijs op het gemeentehuis ook gewoon bestaan.

Kosten

De kosten voor het rijbewijs worden online betaald bij de aanvraag. De kosten zijn hetzelfde als bij een aanvraag op het gemeentehuis, namelijk € 41. Dat is exclusief de kosten van de pasfoto.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie de website van de gemeente. www.zuidplas.nl/rijbewijs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img