15.5 C
De Bilt

Waddinxveen geeft inwoners met laag inkomen gratis mondkapjes

Waddinxveen – Inwoners van Waddinxveen die een uitkering van de gemeente krijgen of andere financiële ondersteuning, ontvingen deze week per post een gratis set mondkapjes. Deze set bestaat uit 3 niet-medische herbruikbare mondkapjes per persoon. Met een instructie hoe de mondkapjes gebruikt moeten worden. Ongeveer 900 personen zullen de mondkapjes ontvangen.  Inwoners die de mondkapjes niet gekregen hebben maar wel een laag inkomen hebben, kunnen contact opnemen met de gemeente via tel. 14 0182.

Gemeente Waddinxveen stelt mondkapjes beschikbaar

De gemeente stelt de mondkapjes beschikbaar aan inwoners die een inkomen hebben van maximaal 130% van de bijstandsnorm. Inwoners binnen deze doelgroep die bekend zijn bij de gemeente krijgen de set mondkapjes deze week toegestuurd. Heeft u geen mondkapjes gekregen, maar denkt u dat u er wel voor in aanmerking komt? Neem dan contact op met de gemeente.

Verplicht

Vanaf 1 december zijn niet-medische mondkapjes verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar in openbare gebouwen, in scholen (maar niet op basisscholen), bij contactberoepen en in het openbaar vervoer. De gemeente Waddinxveen vindt het belangrijk dat iedereen in de gelegenheid is om zijn of haar gezondheid te beschermen. Ook mensen met een laag inkomen. Daarom stelt ze de mondkapjes voor deze doelgroep beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio