32.1 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Waddinxveen stopt met gas

De komende jaren gaat Waddinxveen stoppen met het gebruiken van aardgas. Het doel is om alle woningen en gebouwen in 2050 gasvrij te hebben. De inwoners van Waddinxveen gaan vanaf nu tot 2050 anders koken en douchen en verwarmen. In 2019 is het nationale klimaat akkoord getekend.

Waddinxveen begint in 2021 met stoppen

In het akkoord staat dat iedere gemeente uiterlijk in 2021 moet beginnen met stoppen van gebruiken van aardgas. Waddinxveen heeft samen met ondernemers, Woonpartners Midden-Holland, het lokale Ondernemers Platform, Waddgroen, Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en het Hoogheemraadschap van Rijnland een ontwerp gemaakt en gekeken in welke buurt ze het beste kunnen beginnen. Het ontwerp is voorgelegd aan de gemeenteraad om hem vast te stellen. daarna word er een buurtuitvoeringsplan opgesteld.

Andere manieren van verwarming

Samen met inwoners word gekeken naar andere manieren van verwarming en de kosten daarvan. Daarna word alles uitgevoerd. Inwoners krijgen het minimaal 8 jaar van te voren te horen al word in hun buurt de gaskraan afgesloten. Wethouder Duurzaamheid Brigitte Leferink: ” Om de gemeente in 2050 aardgasvrij te hebben moeten we nu samen de eerste stappen zetten. Tot de uitvoering van de plannen kunt u zelf al beginnen met uw huis goed isoleren of overstappen op inductie koken.

Meer informatie: http://www.waddinxveen.nl/aardgasvrij-wonen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio