14.4 C
De Bilt

10 meter lange nieuwe bank siert de dijk van Delfzijl

Delfzijl – Op de dijk van Delfzijl is vandaag een nieuwe bank onthuld. De bank is 10 meter lang en heeft door de golven een maritieme uitstraling. De Stichting Maurits Fundatie heeft de10 meter lange bank gefinancierd en geschonken aan de gemeente. Wethouders Jan Menninga en Pier Prins namen de bank namens de gemeente in ontvangst.

Nieuwe bank

Wethouders Jan Menninga en Pier Prins: “We zijn ontzettend blij met de nieuwe 10 meter lange bank die we vandaag in ontvangst hebben mogen nemen. De kustzone bij Delfzijl is de afgelopen jaren binnendijks en buitendijks ingrijpend veranderd. Zo is het stadsstrand vergroot en is op de versterkte zeedijk een boulevard aangelegd die toegankelijk is voor fietsers en wandelaars. Wie wil uitrusten of wil genieten van het prachtige uitzicht over de Eems, kan dit nu doen op deze nieuwe bank. De boulevard krijgt zo steeds meer aankleding.”

golfbank. Foto: gemeente Eemsdelta

Geschonken door de Stichting Maurits Fundatie

De 10 meter lange bank is gefinancierd door de Stichting Maurits Fundatie en geschonken aan de gemeente. Deze stichting stimuleert nationale en internationale contacten tussen personen en/of groepen uit Delfzijl en omstreken. De stichting zet zich ook in voor projecten waar de samenleving in Delfzijl en omstreken zo veel mogelijk van profiteert. Het plaatsen van de nieuwe bank op de dijk in Delfzijl is hier een voorbeeld van.

golfbank. Foto: gemeente Eemsdelta
spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio