13.3 C
De Bilt

2000 huishoudens Groningen bespaarden met energiecoach

Onlangs bereikte het aantal aanvragen voor energiecoaches in de gemeente Groningen een mijlpaal. Sinds de start van het duurzaamheidsplatform Duurzaam Groningen in 2022, zijn al 2000 aanvragen ontvangen. Dit aantal onderstreept de groeiende belangstelling van huishoudens voor het besparen van energie met behulp van de energiecoach.

Het winterse weer daagt ons uit om ons huis warm en gezellig te houden. En dat leidt regelmatig tot behoorlijk hogere energiekosten. Veel huishoudens komen daarom bij het platform voor ondersteuning en advies over hoe je energiezuiniger kunt wonen.

Concrete hulp Duurzaam Groningen

Met een team van deskundige energiecoaches, adviseurs én een energieklusser biedt het platform naast advies ook concrete hulp. Door bijvoorbeeld materialen te plaatsen zoals radiatorfolie, radiatorventilatoren, ledlampen en tochtstrips. Het advies, de hulp én de materialen zijn gratis en leveren direct een besparing op de energierekening op.

Moeite met de gestegen energiekosten?

In de eerste drie weken van 2024 staat de teller alweer op bijna 170 aanvragen. Maar de gemeente is vastbesloten om nog meer gezinnen te helpen. Daarom roept Duurzaam Groningen iedereen die moeite heeft met de gestegen energiekosten op, een energiecoach aan te vragen en zo de eerste stap naar energiezuinig wonen te zetten. Inwoners kunnen op de website meer informatie vinden een aanvraag doen.

Duurzaamheidsplatform

Duurzaam Groningen is hét duurzaamheidsplatform van de gemeente Groningen. Het is een platform voor en door inwoners van de gemeente. Op de website staat informatie over verduurzamen en energie besparen en ook kan men meedoen aan aantrekkelijke acties voor een duurzamer leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio