13.5 C
De Bilt

Aanvragen steun energiekosten maatschappelijke organisaties Het Hogeland

Maatschappelijk organisaties kunnen sinds 23 december 2022 financiële steun bij de gemeente Het Hogeland aanvragen om de hoge energierekening te compenseren. De gemeenteraad stelde hiervoor vorige week een miljoen euro beschikbaar. Ook organisaties als sportverenigingen, dorpshuizen en bibliotheken hebben moeite om de energierekening te betalen. Met de subsidieregeling verwacht het college driekwart van de kostenstijging te kunnen compenseren.

“Deze maatschappelijke organisaties zijn onmisbaar voor onze inwoners en de gemeente. Het college vindt het erg belangrijk dat ze hun werk kunnen blijven doen. Daarom willen we helpen met de hoge energierekening”, zegt wethouder Mariette de Visser.

Aanvragen

Hogelandster organisaties kunnen de subsidie vanaf 23 december aanvragen met een speciaal formulier op de website van de gemeente Het Hogeland. Het geld komt in drie tijdvakken beschikbaar. De eerste 300.000 euro is beschikbaar voor de periode van 1 oktober tot 31 december van dit jaar. Financiële steun aanvragen kan tot zes weken na 31 december.

Verduurzamen

Het college wil deze organisaties ook met advies helpen om hun gebouwen te verduurzamen. Zo kan er ook bespaard worden op energieverbruik en op de energierekening. Maatschappelijke organisatie kunnen een energieprestatieadvies (EPA) aanvragen. Met dit advies op maat weten ze met welke maatregelen ze energie kunnen besparen. Hiervoor is per organisatie 1.500 euro beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio