6.9 C
De Bilt

Anjerconcert Johan Willem Friso Kapel in Appingedam

Appingedam – De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso geeft op vrijdag 19 oktober a.s. een concert in Appingedam. Het concert begint om 20:00 uur en vindt plaats in sportcentrum Eelwerd aan de Opwierderweg 65 in Appingedam. De toegang is gratis en tijdens het concert zal er speciale aandacht zijn voor de veteranen van de gemeenten Appingedam en Delfzijl; jong en oud.

Michael Bublé

De Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso (KMKJWF) staat onder leiding van chef-dirigent majoor Tijmen Botma. Bijzondere gastsolist tijdens het concert is zanger Simon Feenstra. Hij brengt samen met het orkest een tribute aan Michael Bublé. Simon studeerde af aan het conservatorium met een 9,5 met onderscheiding. Daarna voerde zijn carrière hem langs verschillende podia in de jazz-, pop-, en theaterscene. De stijl van de muziek van Simon Feenstra is te omschrijven als soul met bigband grandeur.

Trompettist

Sergeant Richard Visser, lead-trompettist van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso, is solist tijdens het concert. Hij is geen onbekende in Appingedam als dirigent van de Damster brassband Constantijn Huygens.

Militair orkest

De KMKJWF is onderdeel van de Koninklijke Landmacht en is het oudste militaire orkest van Nederland. Het orkest bestaat uit 53 muzikanten. De thuisbasis is de Johan Willem Friso kazerne te Assen. De KMKJWF speelt zoveel mogelijk origineel repertoire maar ook eigen versies van klassieke- en filmmuziek. Tijdens concerten wisselen diverse stijlen elkaar af, van klassiek tot modern. De kapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en diverse staatsaangelegenheden, zoals Prinsjesdag. Jaarlijks geeft het orkest van de KMKJWF een gratis en voor iedereen toegankelijk concert in de gemeente Appingedam. Dit jaar wordt het concert voor de 31e keer georganiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio