21.6 C
De Bilt

Bert-Jan Zuidema wint spannende en zware finale Outdoor Tolbert

Tolbert – Bert-Jan Zuidema uit het Drentse Zuidwolde eiste op de slotdag van Outdoor Tolbert de overwinning op in de Grote Prijs. Hij zette met zijn paard Fleurabella de beste prestatie neer in de barrage en ging naar huis met de hoofdprijs, een tractor ter waarde van 10.000 euro.

Parcoursbouwers sloven zich aardig uit

De parcoursbouwers Jos Brinkman en Willem Schepers maakten het de ruim 50 deelnemers in de slotrubriek niet makkelijk. “Er staat zeker een reëel parcours, maar dat mag ook, want de ruiters kunnen niet elke dag zo’n dikke prijs winnen”, zei Brinkman. Het duurde tot de 16e rit voordat de eerste foutloze deelnemer zich aandiende. Uiteindelijk wisten acht deelnemers de eerste ronde foutloos te doorstaan.

Barrage

In de barrage leek Bas Moerings de grote favoriet. De ruiter uit Roosendaal zette met Fasther een prima rit neer: foutloos in 39,55 seconden. Lennard de Boer deed een knappe aanval op die tijd, maar de ruiter uit De Wijk, verbonden aan Stal Schröder, kon met zijn paard Dento niet aan de rit van Moerings tippen.

Ereronde op traject – Fotograaf: Arjen Schilperoor

Bert-Jan Zuidema wint met Fleurabella

Bert-Jan Zuidema kon dat wel. De Drentse ruiter buitte de mogelijkheden van het parcours uitstekend uit, stuurde scherp binnendoor en zette met Fleurabella de winnende tijd van 38,66 op de chronometer. Albert Zoer uit Echten deed als laatste starter nog een serieuze aanval, maar hij kreeg met zijn hengst Florian een fout en werd vijfde.

Zware strijd

Winnaar Zuidema sprak van een zware, maar mooie wedstrijd en gaf zijn paard alle credits. “Fleurabella is nu acht jaar, ik rijd het paard nu drie jaar en ben er heel blij mee. Hij gaat er heel gemakkelijk over.” Na zijn ereronde te paard restte Zuidema nog de ereronde op de pas gewonnen tractor, aangeboden door hoofdsponsor Eemsned. Die rit ging hem iets minder soepel af. ,,Ik rijd nooit op een tractor. Maar het is wel een fantastisch prijs!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio